INTERNATIONALE WEDSTRIJDEN EN PRIJZEN

Urselmann heeft de afgelopen jaren diverse malen deel genomen aan internationale wedstrijden, waaronder de Coburger Glasprijs, de European Glass context, de Bernardine de Neeve prijs, de Berlage award en de Grand Price @ G.A.S. Conference Amsterdam.

In 2006 wint Urselmann de Jung Artist Preis @ de Coburger Glaspreis. In 2014 was haar werk ook onderdeel van de internationale tentoonstelling in Coburg, waar maar liefs 170 werken van 150 kunstenaars uit 26 landen te zien waren.
In 2008 was Urselmanns werk te zien op de European Glass context, op het eiland Bornholm in Denenmarken. In 2005 is Urselmann genomineerd voor de nationale Bernardine de Neeve prijs. Een stimuleringsprijs voor hedendaags glas. In 2002 wint Urselmann, tijdens haar studie aan de Gerrit Rietveld Academie de Grand Price, tijdens de internationale G.A.S. conference. De G.A.S. conference is een jaarlijks terugkerend Event, dat de hele wereld over gaat.

INTERNATIONALE BEURZEN

In samenwerking met Galerie Judy Straten, is het werk van Ellen Urselmann op diverse internationale beurzen aanwezig. Zo was haar werk  op PAN Amsterdam, Design Shanghai, Object Rotterdam, Design Days Dubai, Berliner Liste en Scope Basel.

PAN Amsterdam, is dé nationale kunst- en antiekbeurs van Nederland. OBJECT Rotterdam is de beurs voor eigentijds design. OBJECT toont unieke of in oplage geproduceerde objecten uit de wereld van actueel nationaal en internationaal ontwerp. Aan Design Shanghai nemen meer dan 150 gerenoveerde design brands deel, waarvan het grootste deel nooit is getoond in China.

Design Days Dubai is de leidende beurs, in het middel oosten en Zuid Azië met limited editions internationale meubels en design. Scope Basel loopt tegelijk met Art Basel. Aan deze bijzondere beurs nemen meer dan 85 internationale galerieën deel waaronder Galerie Judy Straten met het werk van Urselmann.

OBJECTEN IN PERMANENTE COLLECTIES

De objecten van Urselmann behoren tot de permanente collectie van verscheidene musea in binnen en buitenland.

 

Het werk is onder andere te bezichtigen in het Glasmuseum Alter Hof Herding, Coesfeld-Lette. Bij Kunstsammlungen Der Veste, Coburg, het Museum Kustpaviljoen, Nieuw Roden. Het Nationaal Glasmuseum, Leerdam en het SHMOG museum, Shanghai.

 

KEEP IT GLASSY